Eesti Rahvaluule

Avaleht | Kontakt | KKK | Otsing | Folklore.ee-st | English | Deutsch

Hind: 2.00 EUR

Telli väljaanne

Tagasi esilehele | Tagasi nimestiku juurde

Taaru-tagused ja stepiasukad

Raamatusarjas "Eesti asundused" tutvustatakse lugejaile kaugel Siberimaal elavaid eestlasi. Iga raamat moodustab omaette terviku, andes ülevaate ühest konkreetsest piirkonnast. Käesolevasse kogumikku on koondatud läbilõige aastatel 1996-1997 Eesti Rahvaluule Arhiivi Siberi-ekspeditsioonidel talletatust - lood-laulud viiest Omski oblasti külast. Tegemist on Tara linna ümbruses asuvate külade Jurjevka, Estonka, Lilliküla ja Mihhailovkaga ning Omski lähedal asuva Tsvetnopoljega. Põhiosa nende külade elanikest on sajandivahetuse paiku väljarännanute järglased ning raamatus räägivad nad oma elust ise: Siberisse tulekust, elu algusest võõrsil, naaberrahvastest, oma tavadest, uskumustest, rahvapärasest ravitsemisest jm. Sissejuhatav käsitlus külade asustusajaloost ja kultuuripildist on tõlgitud ka vene ja inglise keelde. Raamat on varustatud fotode ja registritega.

Valid XHTML 1.0! Valid CSS! Powered by FreeBSD PostgreSQL Powered Eesti Kultuurkapital