Eesti Rahvaluule

Avaleht | Kontakt | KKK | Otsing | Folklore.ee-st | English | Deutsch

Hind: 3.00 EUR

Telli väljaanne

Tagasi esilehele | Tagasi nimestiku juurde

Mäetagused 19

Ajakirja number on pühendatud rahvausundile: artiklid käsitlevad vaenulike kaksikute positsiooni etteantud teogoonilises struktuuris (Emily Lyle), Vana-Hiina tähistaeval põhinevaid uskumusi (Enn Kasak), aranda usundilisi kujutelmi (Mihkel Niglas), Aafrika rahvajutte religioonietnoloogilise allikana (Rüdiger Schott), hääle semiootilisi funktsioone Siberi rahvaste folklooris ja uskumustes (Jelena Novik), inimohvrit eesti eelkristlikus usundis (Tõnno Jonuks), kristlike nõidade demonoloogiat ja teoloogilist antropoloogiat (Dieter Harmening), nõiaprotsesse Eesti- ja Liivimaal (Villem Uuspuu). Ajakirjas leidub tõlge Jüri (Georg) Truusmanni Petserimaa setusid käsitlevast kirjutisest. Ülo Siimets kirjutab Noore põdra pühast.

Valid XHTML 1.0! Valid CSS! Powered by FreeBSD PostgreSQL Powered Eesti Kultuurkapital