Eesti Rahvaluule

Avaleht | Kontakt | KKK | Otsing | Folklore.ee-st | English | Deutsch

Väljandmisaasta: 2003
Hind: 3.00 EUR

Telli väljaanne

Tagasi esilehele | Tagasi nimestiku juurde

Miks ei leia Igavene Juut rahu? Miks läheb põrgusse pastori armuke, aga pastoril endal on endiselt lootust taevasse pääseda? Kust on näkineiu saanud oma kauni välimuse? Kust on pärit Dracula verejanulisus? Kuidas õigesti käituda kohates deemonlikku olendit?
Nendele ja paljudele teistele küsimustele annab vastused äsja ilmunud "Väike deemonite ja vaimolendite leksikon". Raamat toob meieni Dracula, haldjad, ükssarvikud, kummitused, trollid, draakonid ja paljud teised rahvausundi maailmast pärit kujud ühtaegu asjatundlikul ja kergesti mõistetaval moel - nii, nagu me tunneme neid peamiselt muinasjuttude, muistendite ja legendide kaudu. Autor selgitab nimetuste tähendusi, olendite päritolu ja näitab, millised kujutelmad ja lood nendega seonduvad.
Eesti folklorist Reet Hiiemäe on täiendanud raamatut paralleelidega eesti rahvausundi üleloomulike olendite kohta, rõhuasetusega neile paralleelidele, mida L. Petzoldt on oma raamatus vahendanud.

Valid XHTML 1.0! Valid CSS! Powered by FreeBSD PostgreSQL Powered Eesti Kultuurkapital