Asjalised mälestised - Ohvrikivid

Lehtse valla hommikupoolsel serval asuva Miku (Jaanimäe) talu heinamaal Matsimetsas asub rombikujuline kivi, ulatudes mõni toll maapinnast kõrgemale. Kivi mõõdud on: pikuti umbes 5 ½ m, laiuti umbes 4 m. Päält on kivi sile, kaetud samblaga.
Vanema traditsiooni järele olevat see ohvrikivi. Kivi ümbruses kasvanud tugev tammemets, kust olevat pärit ka Lehtse mõisa põrandaparkett. Veel praegu leidub ümbruses noori tammi. Lähedal asub ka Tammemetsa talu, mille nimi arvatakse sellest ajast pärit olevat.
EKLA, f 199, m 47, 4 (I-c) < Ambla khk., Lehtse v., Miku t. - Berta Tomasson < Miku t. peretütar (1930)