Ajalooline traditsioon: Koeru.

Asjalised mälestused - Mõisad Koeru kihelkonnas - Udeva mõis

Udeva ja Norra mõisad on rahva mälestuse järgi alati kuulund ühele omanikule. XVII sajandi algul on mõisad läind Knorringite omanduseks ja jäänud sellele suguvõsale kuni 1915. a. 1915.–17. a. olid mõisad Tallinna kaupmehe Florelli omanduseks. 1917. a. omandas mõisad parun Bernhard Maydell. Udeva mõis on praegu veel Bernhard Maydelli käes, kuna Norra mõis võõrandati ja anti asunikkudele. Udeva mõisa elumaja on ehitatud umbes 200 a. tagasi. Maja on ühekordne, paekivist ja krohvitud. Ehitis on klassitsistlises stiilis, kuid väga lihtne ja jämedajooneline. Hiljem on majale ehitatud uus järk juure. Maja on praegu mõisa omaniku Bernhard Maydelli kasutada.
EKLA, f 199, m 40, 17/8 (I-7)< Koeru khk. – Linda Vilmre (1929)