Ajalooline traditsioon: Peetri.

Peetri kihelkonna topograafiast - Mägedest - Karinusaar

Karinusaar või Tiigiaukude või Piiskopisaar asub kõrge künkana Silmsi mõisa juures pehmes soos. Saar on mõni tiin suur. Saare lähedal asub Võlla soo. Jutustaja Vaini lapsepõlves olnud saarel tunda veel puude vahel liivaga tasandatud kõnniteed (uulitsad) tammedega kahel pool ääres. Kõneldakse, et keegi kapten, mõne teate järele piiskop või polkovnik pagenud sõjaväest ära oma meestega ja elanud sääl saarel roosili[st] elu. Ta lasknud sinna ehitada majad ja käinud ümberkaudu rahvast röövimas. Kes talle vastu hakanud, need kas tapnud kohapeal või viinud oma saarele, kus olnud soo äärde üles seatud võllas ja poonud nad sääl. Hiljem leitud ka samblasoost mahalangenud võllas. Sest saanud soo Võlla sooks. Sel kaptenil olnud ka paar km Päinurme mõisa poole vesiveski ojal. Veski varemed olevat veel praegu tunda.
EKLA, f 200, m 11:1, 7/8 < Peetri khk., Päinurme m. < Silmsi – Rudolf Stokeby < Hans Vain, 66 a. (1929)