Ajalooline traditsioon: Peetri.

Peetri kirik - Kirikuriistad

Kirikuriistadest olgu märgitud mõned
1. Üks kolmeharuline vasest seinalühter, päälkirjata. See olevat võetud muinsuskaitse alla.
2. Ristimise vaagen uushõbedast, kirjaga „Wer glaubet und getauft wird der wird selig werden” Marc. ev. [Markuse evangeelium]16, 16 ja „Zur Erinnerung an Georg Thomas Benedict v. Henning T. Weiland Pastor zu St Petri 1876”.
3. Hõbedast armulaua väike leivataldrik „A. 1762 von C. F. von Drenteln An St Petri Kirche verehret”.
4. Armulaua viinakann. Hõbedast, kullatud, kinkinud Peetri kirikule Baron Georg von Stackelberg Roosna-Allikult tema vennapoja baron Arnold Stackelbergi õnnistamise päeva mälestuseks. (Arnold Stackelberg oli Öötla mõisniku poeg.) 7. juulil 1856. a. Kaalub 3 [naela] 14 sol[otnikut], proov 84.
5. Hõbedast väike armulaua leivakarp. Kingitud Justina Lanting’i poolt. Ja teised vähem tähtsad kirikuriistad.
Sõdade ajal ei ole Peetri kiriku inventar rüüstamise all kannatanud. Küll aga kaduma läinud kaks vanemat kirikuraamatut. Sellest edaspidi.
Peetri kihelkonnas asus kunagi ka vene õigeusu kirik, kuid sellest kooliolude puhul pikemalt.
EKLA, f 200, m 11:1, 22 < Peetri khk. – Rudolf Stokeby (1929)