BERTA - Eesti rahvakalendri tähtpäevade andmebaas

Jõulude tähistamine

Jõuluaskeldused Lapimaal Rovaniemis jõuluvana majapidamises ja postkontoris, tema koerarakendid, majad, piiluvad päkapikud ja jõuluvana ise 21. detsembril 2000, fotod Andres Kuperjanov (1-16), Agnes jõuluvana süles 1997, foto A. Niinemetsa erakogust (17), jõuluvana perekond Silbaumide juures 2001, foto erakogust (18), jõulupuu Pärnumaal Alustes, 1980. aastate alguses, fotod erakogust (19-20), jõuluvana Lembit Eelmäe 2001, foto Ove Maidla, Postimehe arhiiv (21), jõulukuusevõistlus 2002, Henno Kõllamets, Kärdla, Hiiumaa, Postimehe arhiiv (22), kuusevõistlus 1995, Triinu, Taavi ja Kadri Karu, Vastseliina, Võrumaa, Postimehe arhiiv (23), küünlad jõulupuul, foto Malev Toom, Postimehe arhiiv (24), jõulukuusk 1994, foto Ain Protsin, Postimehe arhiiv (25), jõulukuuse ehteks on piparkoogid, tipus istub päkapikk, perekond Oimet, Võru, Postimehe arhiiv (26), Jõulumaa esindus Tartus Sõbra majas 21. detsembril 1994, foto Malev Toom, Postimehe arhiiv (27), jõulukuusevõistlus 2002, jõulud rehetoas, Vändra, Ain Silbaum, Postimehe arhiiv (28), lastejõulupuu Tartus 1998. aastal, foto erakogust (29), jõuluetendus Tallinna Maarja-Magdaleena lasteaias (30), jõulud Tääksi Põhikoolis ehk jõuluvana rannakostüümi voor - võistlevad Jaan Jänes, dir. Jaan Hansen, Riivo Männi, õp. Margus Mikkor, õp. Tõnu Henk (31), eesti rahva jõulukommete (toona nimetati uusaasta kommeteks) esitamine Türi Metsakombinaadi kirjandusringi poolt 1971, fotode autor teadmata, ERMi fotokogu, jõulutavad (kärbsekiik), õlgede toomine ja jõulumängud (32-54), jõulud 1930, ERMI fotokogu (54) ja Eesti Rahva Muuseumi töötajate jõulud 1990. aastatel (55), "Väzdo" ehk paberist latern, millega lapsed käisid jõululaupäeva õhtul kambri akna all "Krestost slaavitamas", Saptja küla, Vilo vald, Setumaa, foto E. Laid 1935, ERMi fotokogu (56), tuled Uspenski kalmistul jõuluõhtul kell 9, 1935, foto autor teadmata, ERMi fotokogu (57), ranneesti jõululeivad 1938, foto E. K. Film, ERMi fotokogu (58), jõulud 1930. aastatel, ERMi fotokogu (59-61), kodujõulud 1950. aastatel ja 1960. alguses Kalmude peres, ERMi fotokogu (62-70), jõuluvana samas peres paarkümmend aastat hiljem, ERMi fotokogu (71), aastal 2002 saabus samasse perre hoopis jõulumemm (72)

Jõulukaardid

Valik jõulukaarte erakogust