26.03.2015

Olete oodatud Akadeemilise Rahvaluule Seltsi kõnekoosolekule

Neljapäeval, 26. märtsil 2015 kell 16.15
Eesti Kirjandusmuuseumi saalis (Vanemuise 42)

Seekordne koosolek keskendub väliseestlaste toidukultuurile.

Kavas:

Veebilehel „Eesti toit“ on kirjas: *Toitumiskultuur on väga oluline osa rahvuskultuurist. *Samal lehel jätkatakse Kohaliku köögi eripärasid tutvustades nii: Nii jääb võõrsile väljarännanud eestlane alatiseks taga igatsema hapendatud rukkileiba ja hapukapsast. Pärisomaks peavad eestlased ka sea- või vasikalihast ja -jalgadest keedetud, vürtsidega maitsestatud sülti. Omaette fenomen on 12 erineva vürtsiga valmistatud kuulus Tallinna kilu. Mis on Eesti Rahva Muuseumi arhiivi 15 aasta jooksul väliseestlaste toiduharjumuste ja eelistuste kohta kogunenud?
Kõik on oodatud kuulama!
ARSi juhatus

Info: Ell Vahtramäe 58124166