Püha õhtusööma tarvitamisest

Mõned, kes õnnistatud viina saanud, teevad, nagu pühiksivad nad suud ja lasevad siis mõned tilgakesed viina rätikusse, mida nad harilikult alati käes hoiavad, ja tarvitavad seda pärast haigete silmade, kõrvade ja muude juhtumiste puhul arstimiseks.

Ka peavad õpetajad vaatama, et laualkäijad, nagu nad tihti teevad, õnnistatud leiba suust välja ei võtaks ja seda pärast nõidumise jaoks ei tarvitaks.

Niisama peab ka tähele panema, et nad õnnistatud viina tihti haigete kõrvade ja silmade arstimiseks soovivad, seda aga hiljem nõiduse jaoks tarvitavad, siis ei pea neile seda mitte andma.

Kui nad püha õhtusöömaajal käinud, ei lähe nad pärast seda kolmel päeval mitte sauna.

Ka ei võta nad järgmisel öösel riideid seljast ära, jätavad vähemalt sukad jalga.

Sellel päeval, mil nad laual käinud, joovad nad endid purju ja tihti nii hulluste, et nad midagi ei tea; [niisugust jumalakartmata ja kuradilist kombet peaks täie tõsidusega püüdma valjude ja eeskujuliste karistuste läbi ära hävitada.]

Tubaka suitsetamist ehk ninasse nuuskamist sellel päeval peavad nad aga patuks.

Riided, milles nad laual käinud, peavad nad terve päeva seljas, ka ei maga nad sellel päeval.