Ajalooline traditsioon: Tarvastu põhjaosa.

Arhiivid - Valla arhiiv

Tarvastu valla arhiiv asub väga korratus seisukorras, osa arhiivi (uuem osa) on seinakapis vallamajas, kuna vanemad raamatud ja paberid on kõik mööda pööningut laiali. Enamlaste ajal on peaaegu kõik vanemad raamatud ju paberid, sellega ka väärtuslikum osa hävinend. Alles on jäänud uuemast ajast igasuguseid lauajuhiseid ja protokolliraamatuid jne. Vanemast ajast ainult üksikud pearaharaamatud, magasiraamatud, rõugepanemise raamatud, palga- ja vallavalitsuse kassaraamatud ja üksikud kogukonnakohtu protokolliraamatud. Kõik läind aast[a]s[aja] lõpust. Kõik need raamatud midagi huvitavat ei paku. Arhiivnimestik olemas.
EKLA, f 200, m 5:6, 23 (II-2) < Tarvastu khk. - Linda Uudeküll (1926)