Ajalooline traditsioon: Viru-Jaagupi.

Pärisorjus - toitumine


Pärisorjuse ajal olnud kole vähe liha. Suppi keedetud kaks korda ühe lihaga. Esimene kord pandud liha nööriga supi kohale rippuma, et siis rasva supisse higistaks. Teisel korral pandud liha supisse, aga kartuleid polevat olnudki. (Anna Mägi)
Pärisorjuse aja lõpus tulnud kartulid, aga inimesed polevat osanud neid süüa, söönud toorelt ja arvasid, et need on mõisnik nende mürgitamiseks andnud (Anna Kask).
EKLA, f 199, m 59, 158 < Viru-Jaagupi khk. - Stefanida Kalmet (1932)

NB! Materjalile laieneb autori-ja õiguskaitse, mistõttu enne nende linkimist või edasist kasutamist võtke ühendust aadressil haldjas@folklore.ee. Tsiteerides viidake väljaande aadressile!