Tekst

Kui sa tahat hindäle saia, et su lehmä annasi sul paljo piimä, sis mine jaanipäivä üüsel mõtsa, võta nüssik käe pääle, köüdä põll ette ja mine nüssä kadajit. Ja tuu nüsjä piät olõma naistõrahvas, hiusõ pää pääl vallalõ. Ja kelle tä taht tetä, et tuu eläjä jätäsi piimäandmisõ maaha, sis ütle, et: „Kadajast ma võta karäõnne, tuust karäst piimäõnnõ.“ Ja tä piat tuust talost minemä, kost tä tahtvat umalõ piimä saia ja tä piat tuu aia külest võtma kol kuurt – no puukuuri, mia saiba küleh omma ja tä vii nuu kol kuurt kodo, palotas tsäitassih ar, siis vala umma lehmänüssikohe, minga tä nüss lehmi. Ja sis om täl tuu karä piima umah käeh, kui tä lätt ütsä üüpäävä peräst nüsmä ummi lehmi.

Kadakate lüpsmine.
Teateid Setumaalt.

Setu

A. Kits

1934

S 81873/4 (16) < Setumaa – A. Kits (1934)

Jaanipäev

KARJANDUS

451

4013
/ / / / /
Citation
“Kui sa tahat hindäle saia …,” Eesti rahvakalender, accessed July 17, 2024, http://www.folklore.ee/erk/items/show/48013.