Söögid
Märdi- ja kadripäe pidi pallast liha söömä … Märdipäeva pühitsetakse sellesama söögiga … Mardi- ja kadripäeva aegu küpsetati käkid odrajahudest … Selleks päevaks tapeti taludes kõikjal lambaid … Märdipääväl süüdi suitsutatud lambaliha Mardipäevaks tehti ka seajalgu … Mardipäeval keedeti seapead ... Vanasti, kui kartulit vähe … Märdis tehti karaskid ja verevorsti … Märdipäevaks enamasti tehti vorsti … Hunni tetti lamba sääreluust … Mardipäeval tapeti mõni sulgloom Mardipäiväst tappeti vana kukk Anesid tapeti mardipäevaks … Mardipäeva toit oli kapsad ja ani Mardipääval söövad saksad hanesi selle mälestuseks … Mardipäeva tapeti hane … Kui mardipäeva hane rinnaluu valge on … Kui silgud mardipäevaks juba hapuks lähevad … Märdiks tapetud hani või küpsetatud karaskit … Nüid siis märtipäevast valmisteti saia ja karaskid ... Tehti kaalikapiiraka, õlut ka